Detaliul poveștii Alpha Universe
Detaliul poveștii Alpha Universe
Câștigător al concursului de portrete cu animale de companie:
Frumusețe naturală 

Cu sarcina simplă de a vă fotografia animalul de companie, ultima rundă a concursului nostru de pe Instagram a fost una dintre cele mai populare. Ați încărcat mii de fotografii și am văzut o mare varietate de animale din toate colțurile Europei. Totuși, crearea unei imagini care să iasă în evidență din mulțime nu a fost o sarcină ușoară. Jurații au căutat imagini perfecte din punct de vedere tehnic, superb iluminate, dar, mai important, care surprind frumusețea și personalitatea animalului. Imaginea câștigătoare are toate aceste aspecte.

Realizată de fotograful Denys Borysov, imaginea aparent simplă a unui pisoi cu un singur ochi are o poveste interesantă în spate.

Denys Borysov o pisică cu un singur ochi se uită fioroasă, stând pe labele din spate

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

„Într-o zi, soția mea se plimba în parc și a găsit un pisoi cu un ochi vătămat”, explică Denys. „Pisoiul era speriat, așa că l-a luat acasă și apoi la veterinar. Din fericire, am găsit pisoiul la timp, deoarece ochiul a trebuit să fie scos de urgență. După operație, pisoiul a venit acasă și a rămas la noi.”

Deoarece a jucat un rol în crearea imaginii câștigătoare, pisoiul Tikhon i-a răsplătit pe Denys și pe soția sa cu iubire pentru că l-au salvat. Dar cum s-a ajuns la această imagine?

„M-a interesat mereu să fotografiez animale”, continuă el, „iar scopul imaginii cu pisoiul a fost nu să transmită emoții obișnuite, ci o pisică în ipostaza de vânător. Am montat două blițuri și eu și soția ne-am jucat pe rând cu pisica. Ședința a durat circa o oră, am realizat câteva sute de imagini, iar la final toți eram epuizați. M-am temut că pisica s-a săturat de mine, dar m-am înșelat, încă ne arată că ne iubește”.

Denys a făcut apoi imaginea alb-negru și i-a dat o ușoară nuanță sepia, explicând, „în opinia mea, imaginea monocromă îi dă șarm și un aer misterios și subliniază personalitatea pisicii fără a fi distrasă de culoare”.

Fiind câștigător al concursului, Denys a primit un Sony α7 III.

„Am fost încântat!”, ne-a spus, continuând, „încă îmi este greu să cred, deoarece au fost multe fotografii incredibile”.

Denys speră că aparatul foto îl va ajuta în următoarea etapă a parcursului său de fotograf, „am visat mereu la un aparat foto tip cadru întreg. Cu Sony α7 III, am posibilități creative nelimitate. Chiar acum, doresc să-mi actualizez obiectivele, dar pe termen lung mi-ar plăcea să lucrez pentru mari companii și mărci. Sper ca visul să devină realitate!”

Urmăriți @alphauniversebysony.eu pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai noi concursuri și cu cele mai bune imagini din fiecare concurs.

Participanții clasați pe podium

Alex Class a ocupat locul al doilea cu acest portret extraordinar de neobișnuit și câștigă un obiectiv Sony FE de 85 mm la f/1,8.

Alex Class portret clasic al unui câine cu un perete în fundal

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA| 1/200s @ f/8.0, ISO 100

În sfârșit, Céline Bissat a ocupat locul trei, câștigând un Sony RX100 V cu această imagine încântătoare a unui câine foarte vesel!

Celine Bissat un câine care zâmbește pozează pentru un portret, înconjurat de bule

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8| 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Produse prezentate
ILCE-7RM4
Cameră Full Frame α7R IV, cu obiectiv de 35 mm și rezoluție de 61,0 MP

ILCE-7RM4

ILCE-9
α9 are senzor CMOS full-frame stratificat

ILCE-9

SEL55F18Z
Obiectiv Sonnar® T* FE 55 mm F1,8 ZA

SEL55F18Z

SEL85F18

FE de 85 mm F1,8

SEL85F18

Articole corelate