Îmbunătățiți-vă conținutul de pe YouTube cu Alpha 7C

Simone Cioè

Numele meu este Simone Cioè și locuiesc la Milano, unde lucrez drept cineast profesionist și creator de conținut. Sunt specializat în lucrări publicitare, clipuri video de produs și creez conținut pe YouTube, unde fac recenzii pentru echipamente foto/video și creez conținut educativ pentru cineaștii pasionați.

Recent, am testat noul Sony Alpha 7C și doresc să-mi împărtășesc sfaturile privind modul de îmbunătățire a conținutului vostru de pe YouTube în studioul de acasă.

 Primele impresii despre Alpha 7C

Folosesc Alpha 7III de 2 ani ca aparat foto principal de studio, dar după ce am folosit Alpha 7C câteva zile, am hotărât să fac schimbarea! În spatele deciziei stau 3 motive principale:

·Sistemul actualizat de focalizare automată este fiabil (în special cu „mâinile mele de italian” când vorbesc). Îmi urmărește perfect ochii, așa că nu trebuie să consult mereu afișajul când înregistrez.

·Aparatul compact și ușor este simplu de așezat pe suport pentru a crea instantanee interesante pe masă, ceea ce este util pentru conținutul meu.

·Ecranul rotativ cu raport 3:2 este perfect pentru a verifica totul înainte de a înregistra. Mă pot vedea fără un monitor extern, astfel că echipamentul este mai facil de operat. 

În plus – după cum v-am arătat în clipul video – am testat noua aplicație Imaging Edge Webcam de la Sony, care transformă aparatul Alpha în cameră web. Este uimitoare pentru fluxuri în direct pe Twitch/YouTube, fiind simplu și ușor de configurat. Aplicația gratuită este disponibilă și pentru Alpha 7C, ceea ce simplifică redarea în flux dacă vă doriți un aspect profesional de la un aparat tip cadru întreg, cu care înregistrați ușor.

simone-cioe-creator-de-conținut-care-scoate-un-obiectiv-de-35-mm-de-pe-aparatul-alpha-7c

Echipament și accesorii pentru studio

Echipamentul

După cum am spus, acum folosesc Alpha 7C cu obiectivul FE de 35 mm la F/1,8 drept echipament principal de studio. Îmi place această distanță focală pe un aparat foto tip cadru întreg – este uimitoare pentru instantaneele pe care le realizez, iar la f/1,8, asigură o estompare moderată a fundalului. Pentru cadrele de pe rola B, folosesc diverse obiective, cum ar fi FE de 20 mm la f/1,8 G, unul standard rapid de 24-70 mm și unul macro, pentru un aspect cinematografic al înregistrării. De asemenea, folosesc un trepied foarte simplu pentru a menține aparatul foto stabil.

Audio

Îmi place să înregistrez sunet cu 2 microfoane (cel de-al doilea fiind de rezervă), așa că folosesc adaptorul XLR-K3M, care are intrări pe mai multe canale. Este mic și ușor de utilizat și oferă flexibilitate dacă înregistrați un interviu față în față. Folosesc des și microfonul digital ECM-B1M, care oferă sunet clar și este compatibil cu interfața audio digitală a aparatului Alpha 7C.

Lumina

Echipamentul meu de iluminare este simplu – doar două lumini softbox și modificatorul ocazional pentru a schimba balanța de culori din cadru.

simone-cioe-creator-de-conținut-se-filmează

Cel mai bun sfat pentru videografii care doresc să creeze conținut pentru YouTube este simplu: învățați și înțelegeți iluminarea și sonorizarea.

Alpha 7C vă va oferi o calitate video uimitoare, dar nu va fi la fel de extraordinară fără o iluminare echilibrată. Începeți cu un softbox mare la 45 de grade deasupra capului și o a doua sursă de iluminare în spate, pentru a vă separa de fundal și a crea atmosferă pe platou.

Pentru sonorizare, încercați să înțelegeți spațiul pentru a găsi soluția optimă. De exemplu, am mult ecou și reverberații în studio, astfel că un mic microfon de lavalieră este perfect pentru a-mi izola vocea și a avea rezultate bune. Sunetul clar este la fel de important ca aspectul vizual dacă doriți să creați conținut mai bun. 

simone-cioe-sony-alpha-7c-montat-pe-un-monitor-cu-microfon-atasat

Sfaturi de tip general pentru conținut extraordinar pe YouTube

Toate clipurile mele video se bazează pe scenariu și este esențial să notez totul înainte de a începe să înregistrez conținut nou, în special pentru recenzii. Sunt multe date de reținut și trebuie să mă asigur că nu uit nimic. În plus, repetiția mi se pare foarte utilă pentru a fi în largul meu în fața aparatului și în ceea ce doresc să spun.

Pentru editare, încerc să acopăr cât de mult posibil în clipul video, dar filmările de pe rola B îți pot îmbunătăți clipul video, oferind varietate. Poate fi mai semnificativ din punct de vedere vizual decât explicațiile în cuvinte.

Balanța de culori este un alt subiect important. Recomand timpul petrecut pentru crearea celei mai bune imagini în aparatul foto, deoarece eu personal nu folosesc profiluri s-log. Știu că este bine să ai această opțiune, dar în fluxul meu de lucru, nu am timp pentru gradarea culorilor pentru YouTube. Folosesc în principal profilul HLG 2 pe toate aparatele mele Sony, ceea ce simplifică expunerea corectă, iar nuanțele pielii sunt excelente, în special pe Alpha 7C.

Produse prezentate
Sony α7C
Sony α7C

ILCE-7C/ILCE-7CL

FE 35 mm, f/1,8
FE 35 mm, f/1,8 

SEL35F18F

G FE de 20 mm la f/1,8
G FE de 20 mm la f/1,8

SEL20F18G

Microfon ECM-B1M
Microfon ECM-B1M

ECM-B1M

Adaptor XLR-K3M
Adaptor XLR-K3M

XLR-K3M

Articole corelate