ron timehin fotografiază cu sony alpha 7c în londra

Îmbunătățiți-vă stilul de fotografiere în city break cu Alpha 7C

Ron Timehin

Numele meu este Ron Timehin și sunt fotograf profesionist din Londra și ambasador prin imagini al Sony Europe. Mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie în călătoriile ca tânăr muzician, hotărât să imortalizez unde mergeam și tot ce vedeam. După 10 ani, fotografia este meseria mea și m-am specializat în peisaje urbane, portretistică și fotografie publicitară.

Folosind puterea Instagram, am ajuns la un public de circa 60.000 de urmăritori, cărora le partajez imaginile și le ofer sfaturi despre cum pot deveni fotografi mai buni.

Acestea fiind spuse, ocazia de a testa și a încerca Alpha 7C a fost un lucru pe care l-am așteptat cu nerăbdare. Mi-am dorit să adaug în arsenalul echipamentelor mele un aparat compact, ușor și tip cadru întreg. Designul și aspectele ergonomice ale modelului Alpha 7C îl fac nu doar practic, ci și atrăgător. Ecranul complet rabatabil, ceva ce mi-am dorit cu ardoare, îmi permite acum să fotografiez cu ușurință din unghiuri interesante. Cu un senzor de 24 MP, Alpha 7C a devenit aparatul meu foto de uz cotidian și folosesc celelalte aparate Sony pentru ședințe specifice.

ron timehin stând cu sony alpha 7c în londra

Sfatul nr. 1
Setări de bază pentru expunere în vederea fotografierii în oraș și pentru fotografierea urbană

Folosesc modul „M” (manual) și acesta îmi dă control complet asupra vitezei obturatorului, a diafragmei și a valorii ISO și îmi permite să utilizez expunerea pe care o doresc.
Când vine vorba despre expunere pentru fotografia urbană și cea generală de city break, doresc să mă asigur că viteza obturatorului este suficient de mare încât să nu existe tremur vizibil al aparatului. Pentru a compensa, cresc deseori valoarea ISO, astfel ca imaginea să aibă în continuare expunere bună. 1600 ISO este în mod normal valoarea pe care o recomand de cele mai multe ori pentru calitate maximă.

În ce privește setările diafragmei, observ că f/8 îmi permite să mențin cea mai mare parte a scenei în focalizare. Dacă doresc să separ subiectul din imagine de fundal, f/4 este ideal. Pentru fotografia urbană în lumină difuză, deschid diafragma cât mai mult posibil, pentru a pătrunde cât mai multă lumină. O valoare de aproximativ f/1,4 își face bine treaba.

ron timehin sony alpha 7c privind în sus spre zgârie-nori la amurg în londra

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/40s @ f/7.1, ISO 3200

Ce obiectiv ar trebui ales?

Fără dubii, 35 mm este distanța mea focală preferată – este suficient de flexibilă pentru toate tipurile de fotografiere urbană, precum peisaje urbane, portrete sau instantanee rapide.

Pentru fotografia urbană în special, îmi place și obiectivul de 55 mm la f/1,8. Această distanță focală se apropie de ceea ce percepe ochiul uman și asigură o comprimare superbă a fundalului, cu un efect bokeh încântător. Fotografierea cu acest obiectiv la f/2 separă cu adevărat subiectul în cadru, ceea ce este extraordinar pentru focalizarea ochiului. În sfârșit, dimensiunile compacte ale obiectivului, alături de compactul Alpha 7C, fac ca aceasta să fie combinația ideală pentru fotografia urbană. Este foarte discret și nu iese în evidență, fiind perfect pentru a surprinde momentele intime.

De ce să fotografiezi cu un aparat foto tip cadru întreg?

Cea mai notabilă diferență la fotografierea cu un aparat foto tip cadru întreg este profunzimea crescută a câmpului vizual (nivelul de estompare din fundal) pe care o poți atinge. Aceasta face ca în special fotografia urbană și portretistica să pară mai frumoase.

Un senzor de dimensiuni mari îți oferă mai multă flexibilitate și la editare. Vei putea extrage detalii din umbre pe care probabil că nu ai fi putut cu un aparat foto cu senzor de trunchiere. Acestea fiind spuse, zonele strălucitoare sunt în continuare importante, iar detaliile nu pot fi păstrate la fel de ușor precum umbrele. Așadar, pentru a combate acest lucru, realizez întotdeauna o ușoară subexpunere a imaginilor mele cu 1/3 dintr-o treaptă, pentru a mă asigura că zonele strălucitoare nu sunt supărătoare.

ron timehin sony alpha 7c clădiri londoneze scăldate într-o lumină roz domoală

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 35mm f/1.8 | 1/125s @ f/8.0, ISO 1600

Sfatul nr. 2
Cum se realizează panorame extraordinare ale orașelor cu Alpha 7C

Cercetarea locației

Înainte să iau aparatul în mână, trebuie să fac cercetări. Cercetarea locației îți permite să fii eficient și exact pentru a surprinde imaginile dorite. Folosesc deseori internetul și hărțile Google pentru a găsi locații interesante într-un oraș.

Momentele mele preferate de fotografiere sunt răsăritul, apusul, orele de aur și cele albastre. În mod normal, în aceste momente, lumina este consistentă și oferă culori profunde și bogate. Avantajul suplimentar al fotografierii dimineața devreme în locurile populare este că eviți mulțimile și turiștii, ceea ce conduce până la urmă la imagini mai aerisite.

Pentru panorame uimitoare ale unui oraș, recomand căutarea galeriilor publice și a barurilor de pe acoperiș! Ce trebuie să rețineți este că aceste stabilimente pot impune reguli stricte privind utilizarea aparatelor foto mari, însă am descoperit că, deoarece Alpha 7C este atât de compact, deseori este considerat aparat foto de uz general.

ron timehin sony alpha 7c orizontul londrei cu un cer cenușiu

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/250s @ f/8.0, ISO 400

Încadrarea și setări de bază pentru expunere.

Expunerea pentru imaginile cu panorama orașului urmează aceleași principii menționate mai sus. Realizez mereu o ușoară subexpunere pentru a păstra detaliile în zonele strălucitoare. Acest lucru este important în special la fotografierea la apus sau la răsărit, deoarece trebuie să păstrezi culorile cerului cât mai mult posibil.

O altă modalitate pentru o expunere extraordinară la fotografierea panoramei este să încadrezi expunerea. Aceasta înseamnă realizarea a trei sau patru imagini în plus la diverse expuneri și îmbinarea acestora cu un software de postproducție. În mod normal, realizezi o imagine subexpusă pentru a surprinde detaliile din zonele strălucitoare, o imagine expusă pentru tonurile medii și una supraexpusă pentru a surprinde detaliile din umbre. Cu cele trei imagini îmbinate, obții o fotografie HDR foarte detaliată.

Pentru diafragmă, recomand o valoare f/8 sau mai mare, pentru a păstra cât mai multe detalii posibil din imagine.

Alte sfaturi pentru o imagine extraordinară cu panorama orașului?

De asemenea, recomand utilizarea unui trepied. Trebuie să încerci să menții valoarea ISO cât mai scăzută pentru a permite foarte lent pătrunderea unei lumini suficiente pe senzor și a păstra calitatea maximă a imaginii. Un trepied îți va permite să menții aparatul foto complet nemișcat și o viteză a obturatorului cât de scăzută dorești. Dacă nu ai trepied, încearcă să găsești o suprafață stabilă pe care poți așeza aparatul foto. Sugerez și folosirea unui al doilea cronometru automat când realizezi imagini cu expunere lungă, pentru a reduce și mai mult tremurul aparatului, care poate fi indus de apăsarea pe butonul obturatorului. Poți utiliza și aplicația Imaging Edge de pe telefon pentru a declanșa aparatul foto și a evita astfel tremurul.

ron timehin sony alpha 7c expunere lungă cu orizontul londrei noaptea

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 55mm f/1.8 ZA | 30s @ f/13, ISO 100

Sfatul nr. 3
Cum să realizezi fotografii urbane creative cu Alpha 7C

Îmi place să fiu creativ cu panoramele mele urbane! Nu este doar distractiv, ci mă și ajută ca imaginile mele să iasă în evidență! Iată câteva tehnici care vă ajută să creați efecte în imagini.

Unghiuri

Una dintre modalitățile mele preferate de a fotografia peisaje urbane este de a căuta perspective unice. Dacă mă aplec și realizez fotografii de la nivelul străzii, pot obține rezultate foarte interesante. Alpha7C are un ecran rabatabil care simplifică încadrarea atunci când fotografiezi foarte aproape de sol.

Îmi reamintesc mereu să privesc în sus! Privitul în sus într-un oraș cu un obiectiv în unghi larg poate oferi linii convergente extraordinare de la clădirile convergente. Liniile conducătoare în general pot fi atribute extraordinare în imagine, deoarece atrag privirea asupra fotografiei.

ron timehin sony alpha 7c fotografiere dintr-o poziție joasă cu o stradă londoneză și un autobuzul apropiindu-se

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/320s @ f/5.6, ISO 320

Trasee de lumină

Testarea diverselor expuneri lungi duce la imagini interesante. Dau acel factor care provoacă uimire. Încă o dată, pentru această tehnică, recomand utilizarea unui trepied și o expunere de început de până la 30 de secunde. Mențineți diafragma și valoarea ISO cât mai scăzute pentru a reduce la minimum viteza obturatorului. Vă recomand să căutați autobuze sau trenuri care pot da culori interesante în dârele de lumină. Un alt mod de a fotografia dârele de lumină este să realizați mai multe imagini din aceeași poziție și să îmbinați dârele de lumină din toate expunerile în postproducție. Rezultatul va fi dâre de lumină mai consistente și mai dramatice.

ron timehin sony alpha 7c trasee de lumină ale mașinilor pe timp de noapte

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 10s @ f/18, ISO 250

Produse prezentate

Ron Timehin

Ron Timehin | UK

„Fotografia îmi oferă posibilitatea de a procesa, a aprecia și a interpreta lumea din jurul meu”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes