Detaliul poveștii Alpha Universe
Cum fotografiez | Transformarea orașului
în terenul de joacă al fotografului

Bertrand Bernager

Sunt foarte norocos că am crescut și am învățat fotografia pe străzile din Paris. Orașele mari sunt locuri fantastice pentru fotografia urbană, deoarece se petrec atât de multe lucruri și există atât de multe tipuri de clădiri și de locuri. Aceasta îți dă ocazia să încerci diverse lucruri și să înveți meseria rapid.

În ultimii ani, am fotografiat nu doar în Paris, ci și în alte orașe din întreaga lume, la început cu Sony α6000, iar acum cu α7R III.

bertrand bernager sony alpha 7riii o femeie îmbrăcată în roșu trece prin fața unei clădiri istorice

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/160s @ f/8.0, ISO 100

Orașul este un teren de joacă

Orașele sunt ca un labirint. Consider că fiecare zi este o oportunitate, o nouă provocare de a încerca să găsești locuri noi și să surprinzi scene care nu au mai fost fotografiate. Astfel, primul meu sfat este să te bucuri pur și simplu de oraș și să te plimbi prin el. Explorează-ți propriul oraș și privește-l cu alți ochi.

bertrand bernager sony alpha 7riii o femeie așezată pe o bancă albastră în fața unui turn

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/200s @ f/8.0, ISO 50

Când consider că am găsit o scenă de fotografiat, îmi place să mă opresc pentru o secundă sau două pentru a observa ce se întâmplă înainte să realizez imaginea. Caut ceva magic; poate fi o lumină specială sau doar ceva care surprinde atmosfera orașului în acel moment. Cheia este, totuși, să te oprești și să privești înainte să fotografiezi.

Nu fotografia scenele evidente

Cel mai important lucru pentru mine este să încerc să reproduc atmosfera, energia, ADN-ul orașului. Este ușor să realizezi o imagine tip vedere cu un oraș precum New York. Poți obține o imagine bună, dar am văzut cu toții o astfel de imagine de o mie de ori. Caută în schimb compoziții sau culori interesante, pentru a încerca să realizezi imagini originale; adaugă ceva propriu ție în fiecare imagine.

bertrand bernager sony alpha 7riii reflexia unui taxi roșu pe o stradă în Japonia

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 400

Un exercițiu prin care te poți antrena să explorezi o scenă și să găsești ceva diferit este să realizezi fotografia evidentă și apoi să te plimbi prin scenă. Încearcă să fotografiezi mai jos, mai sus sau să privești în direcția opusă. Încearcă să găsești o altă imagine de realizat. În timp, vei începe să descoperi instinctiv diverse compoziții, pe lângă imaginile turistice obișnuite.

 

bertrand bernager sony alpha 7riii vedere de deasupra unei clădiri galbene

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/80s @ f/5.0, ISO 500

Sincronizarea este totul

Precum în cazul oricărui alt gen de fotografie, lumina este incredibil de importantă. Realizez multe imagini la răsărit și la apus. Îmi place să mă trezesc dimineața devreme, pe la 5 sau 6 pentru a vedea prima lumină pe stradă. Îmi place să fotografiez la această oră, deoarece lumina este magică și nu se află aproape nimeni pe străzi.

bertrand bernager sony alpha 7riii lanternă roșie pe o stradă însorită

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Unul dintre modurile prin care îmi place să creez puțină atmosferă și magie este să fotografiez direct spre soare. Îmi place să mă joc cu lumina și îmi place modul în care lumina creează reflexii, pete albe și efectul de formare a razelor. Unora nu le place efectul și încearcă să îl evite, dar pentru mine, acesta creează cu adevărat energie.

bertrand bernager sony alpha 7riii trei persoane traversează bulevardul Champs Elysees

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/1600s @ f/2.8, ISO 400

Pentru a găsi cea mai bună lumină, folosesc aplicații care pot urmări poziția soarelui pe cer în diverse momente ale zilei, iar apoi îmi propun să ajung în locul potrivit la momentul potrivit pentru a profita de lumină. Încă nu știu care va fi imaginea exactă, dar știu că lumina va atinge o clădire sau o stradă într-un anumit unghi, iar tot ce am eu de făcut este să profit la maximum de efectul creat.

Petreceți timp de calitate la editare

Petrec aproape la fel de mult timp la editare precum petrec la fotografiere: o zi întreagă de fotografiere produce suficiente imagini pentru o zi întreagă de editare.

 

bertrand bernager sony alpha 7riii imagine alb-negru din centrul unei clădiri

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/40s @ f/5.6, ISO 400

Atunci când editez, mă concentrez asupra nivelului contrastului pentru a scoate în evidență tonurile puternice de alb și negru, iar apoi îmi îndrept atenția spre culoare și formă. Îmi plac nuanțele portocalii în imaginile mele, astfel că mă joc cu imaginile pentru a aduce nuanțele în prim plan, dar cheia este să identifici culorile pe care dorești să le îmbunătățești și apoi să aduci contrastele într-un echilibru fericit.

 

Acordă-ți un proiect

Un lucru ce îmi place să îl fac este să concep un proiect pentru a încerca să creez o serie de imagini care se combină bine. Recent, am fost în Singapore și am conceput un proiect arhitectural. Mi-am schimbat modul de lucru și am folosit obiectivul G FE f/4 de 12 - 24 mm pe aparatul meu α7R III pentru a realiza imagini abstracte minimaliste alb-negru. Am căutat compoziții minimaliste cu numeroase elemente liniare.

bertrand bernager sony alpha 7riii templu japonez în lumina soarelui

© Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Să ai un proiect în lucru te ajută să te concentrezi și te motivează să îți testezi limitele și să încerci ceva nou, pentru a deveni un fotograf mai bun.

Produse prezentate
ILCE-7RM3
Aparat foto tip cadru întreg Alpha 7R III de 35 mm cu focalizare automată

ILCE-7RM3

SEL1224G
FE 12-24mm F4 G

SEL1224G

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

SEL55F18Z
Obiectiv Sonnar® T* FE 55 mm F1,8 ZA

SEL55F18Z

SEL70200GM
FE de 70-200 mm F2.8 GM OSS

SEL70200GM

Articole corelate
Bertrand Bernager
Alpha Universe

Bertrand Bernager

Franţa

Prin fotografie încerc să urmăresc lumina, să sublimez mișcarea, să surprind momentul.

Vizualizare profil


x