Detaliul poveștii Alpha Universe
Cum fotografiez eu | Crearea unei poveste despre lumea modei

Ki Price

Înainte de a realiza fotografia, volumul de planificare din culise este uriaș. Găsirea componentelor creative din spatele fotografiilor poate fi uneori cea mai dificilă parte, dar nu știi niciodată unde și când vei avea un moment de inspirație.

Inspirație

O sesiune recentă a fost inspirată de o vizită la stomatolog! Am văzut acest spațiu interesant, numit „Banging Dental” și m-am gândit „că ar putea fi un loc excelent pentru câteva fotografii”. Îmi plac foarte de mult aceste excentricități. Îmi place să descopăr locuri ciudate și originale, dar este din ce în ce mai greu să găsesc locuri și idei care n-au mai fost încercate înainte.

Ki Price Sony alpha 9 model stând pe un scaun din catifea roz cu picioarele încrucișate

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Așadar, cu această clinică stomatologică drept locație, a venit momentul să găsim povestea din spatele sesiunii foto. Eram acolo, la 46 de ani, așteptând să-mi repar dinții și, dintr-o dată, mi-a venit ideea: „Doamna și vagabondul”. M-am gândit că această temă îmi va da posibilitatea să prezint o gamă de stiluri diferite în materie de modă. Este vorba și despre spațiu și despre această ciudată juxtapunere: de ce ar fotografia cineva vreodată la o clinică stomatologică, care pe majoritatea oamenilor i-ar speria.

Ki Price Sony alpha 9 model masculin așezat în scaunul stomatologului privind gânditor la cameră în timp ce o doamnă stă lângă el ținând lampa de stomatolog

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Colaboratori

După stabilirea conceptului, următorul pas este găsirea persoanelor potrivite pentru a forma echipa. Am propriul stil de fotografiere, așa că vreau să lucrez cu stiliști și coafori și artiști în machiaj care au un stil propriu, dar unul care îl completează pe al meu, astfel încât să putem lucra împreună pentru atingerea obiectivului final. Pentru proiectul „stomatolog”, am lucrat cu Amy Still pentru stilizare și cu Tom Gillian pentru coafuri și machiaj. Ei preiau viziunea și conceptul pe care mi le imaginez, apoi adaugă propriul lor stil.

Ki Price Sony alpha 9 cuplu de tineri privind printr-o ușă de sticlă de la cabinetul stomatologic

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Lucrul în echipă este important, deci sunt câteva lucruri pe care le fac mereu în timpul sesiunilor. Mai întâi, mă asigur întotdeauna că sunt prima persoană pe platou și că vorbesc cu toată lumea de acolo. În al doilea rând, îmi iau cafeaua! Nu cer unui asistent să o aducă. Vreau să creez o atmosferă excelentă pe platou, iar aceasta trebuie să înceapă de la mine.

Arma mea secretă

Poate fi dificil atunci când se întâmplă atât de multe lucruri în jurul tău în fiecare zi, dar este atât de important încât ajungi pe platou în pas săltat. Realizarea imaginii are aproape cea mai mică importanță. Un catalizator cu ajutorul căruia reușesc să fac acest lucru este muzica. Întotdeauna am în geantă o boxă Bluetooth alături de camera Sony α7R III. Boxa mă însoțește peste tot și este un soi de armă secretă. Aproape întotdeauna aleg muzica pe platou și am câteva liste de redare diferite, în funcție de natura sesiunii de fotografiere.

Ki Price Sony alpha 7RM3 model masculin și feminin purtând haine boeme și pozând pentru cameră

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Echipamentul

Când vine vorba despre echipament, α7R III este tot timpul camera mea de bază, deoarece lucrez atât de mult cu blițul, iar această cameră îmi permite să fotografiez cu obturatorul mecanic la 10 cps, folosind blițul. Sună ciudat, fiindcă α9 este o cameră adesea asociată cu fotografierea mișcării rapide, dar dacă vreau să fotografiez acțiune rapidă folosind blițul, în general folosesc α7R III.

Obiectivul la care apelez cel mai des este Sony Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA. Este obiectivul meu de bază. Este ușor, extrem de precis, iar fundalurile arată superb. Este întotdeauna primul echipament pe care îl pun în geanta pentru cameră. Îmi place și obiectivul Sony FE 85mm f/1.4 GM. Este pur și simplu incredibil; nu îl pot lăuda suficient de mult. Când fotografiez pe un platou foarte mic și nu mă pot da înapoi suficient de mult pentru a obține compoziția pe care mi-o doresc, atunci voi trece la obiectivul de 55 mm pentru a obține un efect similar, dar puțin mai larg.”

Ki Price Sony alpha 9 tânăr stând pe un scaun din catifea roz în timp ce prietenul său stă lângă el cu un genunchi sprijinit pe scaun

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

În concluzie, cred că obiectivul FE 70-200mm f/2.8 GM este excelent. Îl folosesc doar când fotografiez prezentări de modă și am nevoie de flexibilitate pentru a crea o varietate de fotografii. Într-o oarecare măsură îmi pare rău, pentru că mi-ar plăcea să îl folosesc în mai multe ocazii.

Ki Price Sony alpha 7RM4 model purtând haine colorate pozează cu brațul sprijinit pe un suport cu haine

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Sfaturi

Sfatul meu pentru orice persoană care se află la început este să-și îndrepte atenția către oameni și să creeze legături cu ei. Să meargă și asiste un fotograf. Să discute cu birourile de imagine ale revistelor. Să folosească un cont de Instagram pentru a crea conexiuni. Să eticheteze stiliști, artiști în machiaj, modele, reviste și editori de imagine și să nu ezite să-i abordeze la telefon. Chiar dacă nu primiți un răspuns, perseverați și continuați să creați! Cheia constă în crearea contactelor și a conținutului.

Produse prezentate
ILCE-9
α9 are senzor CMOS full-frame stratificat

ILCE-9

ILCE-7RM3
Cameră α7R III Full Frame de 35 mm și focalizare automată

ILCE-7RM3

ILCE-7RM4
Cameră Full Frame α7R IV, cu obiectiv de 35 mm și rezoluție de 61,0 MP

ILCE-7RM4

SEL24F14GM
FE 24mm F1.4 GM

SEL24F14GM

SEL55F18Z
Obiectiv Sonnar® T* FE 55 mm F1,8 ZA

SEL55F18Z

Articole corelate
Ki Price
Alpha Universe

Ki Price

Marea Britanie

„În ziua de astăzi, oricine poate face o poză cu telefonul, dar puțini sunt aceia care se pot lăuda că stăpânesc arta creării unei imagini”

Vizualizare profil


x