Concursul α Universe: „Fotografii din natură” 
Concursul α Universe: „Fotografii din natură”
Imortalizarea naturii în imagini 

Au fost câteva luni ciudate, dar pentru mulți dintre noi, a fost o vară fierbinte și sperăm că ați reușit să ieșiți și să vă bucurați de întreaga splendoare a naturii. Indiferent dacă ați văzut răsărituri sau apusuri, păsări în grădină sau pur și simplu un copac solitar care v-a inspirat să puneți mâna pe aparatul foto, lumea naturală va reprezenta întotdeauna o sursă de creativitate pentru fotografi.

Pentru cel mai recent concurs al nostru, ne-ar plăcea să ne împărtășiți interpretarea naturii prin contul nostru Alpha Universe de pe Instagram și aveți șansa de a câștiga premii extraordinare. Intrarea în concurs este deschisă fotografiilor postate pe Instagram din 2 octombrie 2020 până în 15 noiembrie 2020 și vor fi selectate trei imagini câștigătoare de către un juriu format din experți fotografi.

Premiile sunt:

Locul 1
kit Alpha 6600 + obiectiv E de 18-135 mm la f/3,5-5,6 OSS SAU corp Alpha 7 III (câștigătorul alege)

Locul 2
obiectiv FE de 24-105 mm la f/4 G SAU E de 16-55 mm la f/2,8 G (câștigătorul alege)

Locul 3
RX100 V

Intrările vor fi jurizate pe baza nivelului de creativitate, originalitate și impact vizual/emoțional al imaginii, iar fotografiile câștigătoare vor fi anunțate prin canalele α Universe și în rețelele sociale.


© Albert Dros 

Termeni şi condiţii
NU ESTE NECESARĂ NICIO ACHIZIȚIE

1. Promotorul Concursului foto Sony α Universe de pe Instagram „Fotografii din natură” („Concursul”) este Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Regatul Unit („Sony”). Concursul nu este sponsorizat, susținut sau administrat de ori asociat în orice mod cu Instagram. Prin prezenta, compania Instagram este scutită pe deplin de întreaga responsabilitate de către toți participanții la Concurs.

2. Concursul este deschis persoanelor de peste 18 ani, care au cont Instagram personal și reședința în Germania, Regatul Unit, Franța, Italia, Spania, Țările de Jos, Elveția, Polonia, Norvegia, Austria, Suedia, Belgia, Danemarca, Portugalia, Finlanda, Grecia, România, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Bulgaria, Irlanda, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia și Turcia („Țările eligibile”). Nu pot participa angajații companiilor din grupul Sony și rudele acestora.

3. Concursul va începe în data de 2 octombrie 2020 și se va încheia la miezul nopții în data de 15 noiembrie 2020 („Perioada de concurs”)

4. Pentru a intra în Concurs, trebuie să finalizați următorii pași:

Pasul 1: urmăriți contul @alphauniversebysony.eu de pe Instagram.

Pasul 2: încărcați în contul dvs. Instagram o fotografie realizată personal de către dvs. cu un aparat foto Sony seria Alpha sau seria RX și adăugați următorul hashtag, în funcție de țara dvs. de reședință:

Lista hashtagurilor de țară valabile:

Germania: #AlphaNatureDE
Marea Britanie: #AlphaNatureUK
Franța: #AlphaNatureFR
Italia: #AlphaNatureIT
Spania: #AlphaNatureES
Olanda: #AlphaNatureNL
Elveția: #AlphaNatureCH
Polonia: #AlphaNaturePL
Norvegia: #AlphaNatureNO
Austria: #AlphaNatureAT
Suedia: #AlphaNatureSE
Belgia: #AlphaNatureBE
Danemarca: #AlphaNatureDK
Portugalia: #AlphaNaturePT
Finlanda: #AlphaNatureFI
Grecia: #AlphaNatureGR
România: #AlphaNatureRO
Estonia: #AlphaNatureEE
Lituania: #AlphaNatureLT
Letonia: #AlphaNatureLV
Ungaria: #AlphaNatureHU
Bulgaria: #AlphaNatureBG
Irlanda: #AlphaNatureIE
Republica Cehă: #AlphaNatureCZ
Croația: #AlphaNatureHR
Slovenia: #AlphaNatureSI
Slovacia: #AlphaNatureSK
Turcia: #AlphaNatureTR

5. Fotografiile trimise trebuie să fi fost realizate cu un aparat foto Sony seria Alpha sau seria RX. Contul dvs. Instagram trebuie să fie setat ca public pentru a participa la concurs. Odată postată, fotografia trebuie să rămână pe contul dvs. Instagram până la finalul Perioadei de concurs stabilite în secțiunea 3 de mai sus, altfel, intrarea poate să nu fie luată în considerare.

6. Prin remiterea fotografiilor conform secțiunii 4 de mai sus și intrarea în Concurs, se consideră că participanții acceptă și se obligă să respecte regulile Concursului și prezentele clauze și condiții. Orice instrucțiuni suplimentare date de Sony și postate pe această pagină web sau în contul Instagram @alphauniversebysony.eu vor face parte din regulile Concursului.

7. Sub rezerva respectării secțiunii 9 de mai jos, fotografiile trebuie să fie în stilul fotografie din natură, care profită de funcțiile aparatului foto Sony Alpha sau RX. Nu există o limită a numărului de fotografii pe care le puteți încărca pentru a participa, dar fiecare fotografie trebuie să fie unică și să respecte prezentele clauze și condiții.

8. Se acceptă fotografii modificate cu software de editare a imaginii sau cu programe echivalente. Participantul garantează că îmbunătățirea fotografiei s-a făcut printr-un software achiziționat legal.

9. Participanților li se interzice să eticheteze sau să introducă materiale defăimătoare, calomnioase, obscene, pornografice, insultătoare, amenințătoare sau ilegale (în legătură cu fotografiile și cu orice comentarii/etichete asociate) sau materiale care pot constitui sau încuraja infracțiuni ori genera răspundere civilă sau care încalcă legea sau condițiile de utilizare Instagram. Participanții nu pot remite fotografii care includ inscripționări, contribuții foto sau mărci terțe.

10. Sony va examina toate fotografiile eligibile remise prin Instagram în Perioada de concurs, acestea fiind evaluate, la discreția Sony, în funcție de creativitate, originalitate și impact vizual/emoțional. O listă scurtă de fotografii va fi selectată de Sony pe baza criteriile de mai sus, iar decizia finală privind fotografiile câștigătoare va fi luată de un juriu independent format din experți fotografi, ale cărui decizii sunt finale și obligatorii.

11. Participantul a cărui imagine este selectată drept câștigătoare va fi contactat prin Instagram Direct de pe contul Instagram @alphauniversebysony.eu și va trebui să remită datele EXIF asociate fotografiei selectate pentru a demonstra conformitatea cu cerințele de participare. Apoi, Sony va contacta potențialul câștigător prin e-mail cu instrucțiuni pentru primirea premiului. Dacă potențialul câștigător nu răspunde și nu respectă instrucțiunile din mesajul Instagram Direct inițial în termen de cinci (5) zile sau dacă datele indică faptul că fotografia nu respectă prezentele clauze și condiții, participantul nu va fi eligibil să primească premiul și va fi selectat un câștigător alternativ. Vor fi contactați maximum trei (3) câștigători alternativi.

12. Trei imagini câștigătoare vor fi alese de un juriu de experți fotografi, iar premiile sunt:

Locul 1
Kit Alpha 6600 + obiectiv E de 18-135 mm la f/3,5-5,6 OSS SAU corp Alpha 7 III (câștigătorul alege)

Locul 2
FE 24-105mm f/4 G SAU Obiective E de 16-55 mm la f/2,8 G (câștigătorul alege)

Locul 3
RX100 V

13. Nu este disponibilă o alternativă în numerar sau credit. Premiile nu pot fi schimbate sau transferate. Dacă premiul devine indisponibil, Sony își rezervă dreptul de a oferi un premiu înlocuitor de valoare echivalentă.

14. Câștigătorul va fi exclusiv responsabil pentru orice obligații fiscale individuale legate de primirea premiului și, prin acceptarea premiului, câștigătorii sunt de acord să exonereze Sony de orice astfel de obligații.

15. Câștigătorii vor fi contactați prin contul Instagram @alphauniversebysony.eu până la finalul lunii decembrie 2020 și premiile vor fi trimise până la finalul lunii ianuarie 2021, fără costuri pentru câștigător. Premiile vor fi trimise doar la adrese din Țările eligibile din secțiunea 2 de mai sus.

16. Prin introducerea fotografiilor în Concurs, participantul garantează că: (1) fotografiile respectă regulile concursului și prezentele clauze și condiții; (2) fotografiile sunt originale, realizate de participant cu un aparat foto Sony seria Alpha sau RX; (3) participantul deține toate drepturile (inclusiv dreptul de autor) asupra fotografiilor; și (4) fotografiile nu încalcă drepturile terților (inclusiv dreptul la publicitate, confidențialitate sau un drept echivalent al unei persoane) și s-a obținut permisiunea de utilizare a imaginii oricăror persoane incluse în fotografiile remise. Participantul acceptă că remiterea de imagini din surse terțe (inclusiv, de exemplu, alte site-uri sau bloguri) este interzisă și uzul unor astfel de fotografii fără permisiune poate constitui o încălcare a dreptului de autor.

17. Intrările pot fi excluse și premiile anulate dacă Sony stabilește în mod rezonabil că s-au încălcat cerințele, prezentele clauze și condiții sau ordinea publică și moralitatea.

18. Participantul acordă Sony o licență gratuită, irevocabilă și neexclusivă de copiere, modificare, editare, adaptare, publicare, reproducere, afișare, distribuire sau uz al fotografiilor trimise în orice mediu online în Europa pe perioada ulterioară intrării în Concurs, până în data de 14 noiembrie 2022 (inclusiv dreptul de sublicențiere către alte companii din grupul Sony). În special, participantul confirmă și acceptă că fotografiile trimise pot fi publicate pe site-urile web și pe conturile din rețelele de socializare ale Grupului Sony și că Sony poate edita sau modifica fotografiile (de ex., trunchiere sau adăugare de efecte vizuale, muzicale sau audio). Orice altă utilizare a fotografiilor va face obiectul unui acord cu participantul. Participantul garantează că are drepturile necesare de a acorda licența prevăzută în prezenta clauză. Participantul renunță la toate drepturile morale legate de utilizarea fotografiilor trimise.

19. Sony nu acceptă răspunderea pentru uzul publicării fotografiilor trimise și participantul va fi exclusiv responsabil pentru soluționarea litigiilor cu terții referitoare la fotografiile trimise, pe cheltuială proprie. Participantul acceptă să despăgubească și să exonereze Sony, companiile afiliate, directorii, angajații și agenții săi față de orice pretenții, daune, pierderi, costuri sau cheltuieli de orice fel care apar în legătură cu participarea sa la Concurs, inclusiv uzul de către Sony al fotografiilor trimise și acceptarea sau uzul premiilor de către participant.

20. Sony nu emite nicio declarație sau garanție, explicită sau implicită, privind Concursul sau premiile, exceptând prevederile explicite din prezentele clauze și condiții. Sony nu va răspunde pentru erorile tehnice sau erorile de pe platforma Instagram care pot împiedica intrarea în Concurs a participantului sau primirea ori trimiterea de mesaje directe. Sony nu dorește să excludă răspunderea pentru decesul sau vătămarea corporală cauzată de propria neglijență.

21. Informațiile cu caracter personal ale participanților vor fi prelucrate în conformitate cu politica de confidențialitate Sony disponibilă pe și vor fi folosite doar în scop de administrare și de publicitate a Concursului, inclusiv pentru comunicări legate de Concurs, gestionarea fotografiilor, transmiterea premiilor, afișarea fotografiilor câștigătoare, activități promoționale și de marketing Sony și în scopuri asociate acestor activități. În cazul fotografiilor câștigătoare, Sony poate să vă publice numele, țara și informațiile aparatului foto, cu excepția cazului în care obiectați față de publicarea acestor informații.
22. Toate informațiile cu caracter personal furnizate de participanți vor fi distruse sau șterse după încheierea Concursului, exceptând câștigătorii premiilor și participanții ale căror fotografii vor fi folosite.
23. Renunțarea de către Sony la aplicarea oricăror reguli sau clauze nu va constitui o renunțare la prevederea respectivă.
24. Exceptând prevederea contrară în legea țării de reședință a participantului, Concursul, inclusiv cerințele de participare, și prezentele clauze și condiții sunt reglementate de legea engleză, iar litigiile sunt de competența instanțelor din Anglia și Țara Galilor.