Concursul de peisaje α Universe
Albert Dros
Peisaje cu rezoluție și gamă dinamică uimitoare

Indiferent dacă utilizați un aparat APS-C sau o cameră Full Frame, seria Sony α oferă o rezoluție incredibilă, o gradare fină a tonurilor și imagini superbe la setări ISO ridicate.

Procesorul BIONZ™ al camerei dvs. α este capabil să capteze cu exactitate texturi și detalii, ceea ce face ca peisajele dvs. să fie strălucitoare și intense.

Participați la acest concurs partajându-vă fotografiile pe Instagram. Vor putea fi înscrise în concurs fotografiile postate pe Instagram între 1 noiembrie 2019 și 15 decembrie 2019.

Imaginea câștigătoare va fi aleasă de un juriu alcătuit din experți în fotografie, iar câștigătorul va primi un obiectiv Sony G Master!

Fotografiile înscrise vor fi evaluate în funcție de nivelul de creativitate, originalitate și impactul vizual/emoțional al imaginii, iar fotografiile câștigătoare vor fi anunțate pe α Universe și pe canalele media de socializare.

Clauze și condiții:

NU ESTE NECESARĂ NICIO ACHIZIȚIE

1. Promotorul Concursului foto Sony α Universe Instagram „Fotografii cu animale de companie” („Concursul”) este Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Marea Britanie („Sony”). Concursul nu este sponsorizat, susținut sau administrat de ori asociat în orice mod cu Instagram. Prin prezenta, compania Instagram este scutită pe deplin de întreaga responsabilitate de către toți participanții la Concurs.

2. Concursul este deschis persoanelor de peste 18 ani, care au cont Instagram personal și reședința în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Olanda, Elveția, Polonia, Norvegia, Austria, Suedia, Belgia, Danemarca, Portugalia, Finlanda, Grecia, România, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Bulgaria, Irlanda, Republica Cehă, Croația, Slovenia, Slovacia și Turcia („Țările eligibile”). Nu pot participa angajații companiilor din grupul Sony și rudele acestora.

3. Concursul va începe la 1. mai 2020 și se va încheia la miezul nopții, la ora 14. Iunie 2020 ("Perioada concursului")

4. Pentru a participa la Concurs trebuie să parcurgeți următorii pași:

Pasul 1: urmați contul @alphauniversebysony.eu Instagram.
Pasul 2: încărcați în contul de Instagram o fotografie realizată personal folosind o cameră din seria Sony Alpha sau RX și adăugați următorul hashtag, în funcție de țara de reședință:

Lista hashtagurilor de țară valide:

Germania: #AlphaLandscapeDE
Marea Britanie: #AlphaLandscapeUK
Franța: #AlphaLandscapeFR
Italia: #AlphaLandscapeIT
Spania: #AlphaLandscapeES
Olanda: #AlphaLandscapeNL
Elveția: #AlphaLandscapeCH
Polonia: #AlphaLandscapePL
Norvegia: #AlphaLandscapeNO
Austria: #AlphaLandscapeAT
Suedia: #AlphaLandscapeSE
Belgia: #AlphaLandscapeBE
Danemarca: #AlphaLandscapeDK
Finlanda: #AlphaLandscapeFI
Grecia: #AlphaLandscapeGR
România: #AlphaLandscapeRO
Estonia: #AlphaLandscapeEE
Lituania: #AlphaLandscapeLT
Letonia: #AlphaLandscapeLV
Ungaria: #AlphaLandscapeHU
Bulgaria: #AlphaLandscapeBG
Irlanda: #AlphaLandscapeIE
Republica Cehă: #AlphaLandscapeCZ
Slovacia: #AlphaLandscapeSK
Turcia: #AlphaLandscapeTR


5. Fotografiile trimise trebuie să fi fost făcute cu ajutorul unei camere din seria Sony Alpha sau RX. Contul tău de Instagram trebuie să fie setat public pentru a participa la concurs. După ce a fost postată, fotografia trebuie să rămână pe contul tău de Instagram până la sfârșitul perioadei de concurs, prevăzută la secțiunea 3 de mai sus, în caz contrar este posibil ca intrarea să nu fie recunoscută.

6. Prin remiterea fotografiilor conform secțiunii 4 de mai sus și intrarea în Concurs, se consideră că participanții acceptă și se obligă să respecte regulile Concursului și prezentele clauze și condiții. Orice instrucțiuni suplimentare date de Sony și postate pe această pagină web sau în contul Instagram @alphauniversebysony.eu vor face parte din regulile Concursului.

7. Sub rezerva respectării secțiunii 9 de mai jos, fotografiile trebuie să fie în stilul fotografie cu animalul de companie, care profită de funcțiile aparatului foto Sony Alpha sau RX. Nu există o limită a numărului de fotografii pe care le puteți încărca pentru a participa, dar fiecare fotografie trebuie să fie unică și să respecte prezentele clauze și condiții.

8. Se acceptă fotografii modificate cu software de editare a imaginii sau cu programe echivalente. Participantul garantează că îmbunătățirea fotografiei s-a făcut printr-un software achiziționat legal.

9. Participanților li se interzice să eticheteze sau să introducă materiale defăimătoare, calomnioase, obscene, pornografice, insultătoare, amenințătoare sau ilegale (în legătură cu fotografiile și cu orice comentarii/etichete asociate) sau materiale care pot constitui sau încuraja infracțiuni ori genera răspundere civilă sau care încalcă legea sau condițiile de utilizare Instagram. Participanții nu pot remite fotografii care includ inscripționări, contribuții foto sau mărci terțe.

10. Sony va examina toate fotografiile eligibile remise prin Instagram în Perioada de concurs, acestea fiind evaluate, la discreția Sony, în funcție de creativitate, originalitate și impact vizual/emoțional. O listă scurtă de fotografii va fi selectată de Sony pe baza criteriile de mai sus, iar decizia finală privind fotografiile câștigătoare va fi luată de un juriu independent format din experți fotografi, ale cărui decizii sunt finale și obligatorii.

11. Participantul a cărui imagine este selectată drept câștigătoare va fi contactat prin Instagram Direct de pe contul Instagram @alphauniversebysony.eu și va trebui să remită datele EXIF asociate fotografiei selectate pentru a demonstra conformitatea cu cerințele de participare. Apoi, Sony va contacta potențialul câștigător prin e-mail cu instrucțiuni pentru primirea premiului. Dacă potențialul câștigător nu răspunde și nu respectă instrucțiunile din mesajul Instagram Direct inițial în termen de cinci (5) zile sau dacă datele indică faptul că fotografia nu respectă prezentele clauze și condiții, participantul nu va fi eligibil să primească premiul și va fi selectat un câștigător alternativ. Vor fi contactați maximum trei (3) câștigători alternativi.

12. Trei imagini câștigătoare vor fi alese de un grup de experți fotografici, iar premiile sunt:

1. Locul: Alpha 6600 + E 18-135mm f/3.5-5.6 OSS kit OR Alpha 7 III corp (castigator de a alege)
2. Loc: FE 85mm f/1.8 lentilă
3. Locul: RX100 V

13. Nu este disponibilă o alternativă în numerar sau credit. Premiile nu pot fi schimbate sau transferate. Dacă premiul devine indisponibil, Sony își rezervă dreptul de a oferi un premiu înlocuitor de valoare echivalentă.

14. Câștigătorul va fi exclusiv responsabil pentru orice obligații fiscale individuale legate de primirea premiului și, prin acceptarea premiului, câștigătorii sunt de acord să exonereze Sony de orice astfel de obligații.

15. Câștigătorii vor fi contactați prin contul Instagram @alphauniversebysony.eu până la finalul lunii iunie 2020 și premiile vor fi trimise până la finalul lunii iulie 2020, fără costuri pentru câștigător. Premiile vor fi trimise doar la adrese din Țările eligibile din secțiunea 2 de mai sus.

16. Prin introducerea fotografiilor în Concurs, participantul garantează că: (1) fotografiile respectă regulile concursului și prezentele clauze și condiții; (2) fotografiile sunt originale, realizate de participant cu un aparat foto Sony seria Alpha sau RX; (3) participantul deține toate drepturile (inclusiv dreptul de autor) asupra fotografiilor; și (4) fotografiile nu încalcă drepturile terților (inclusiv dreptul la publicitate, confidențialitate sau un drept echivalent al unei persoane) și s-a obținut permisiunea de utilizare a imaginii oricăror persoane incluse în fotografiile remise. Participantul acceptă că remiterea de imagini din surse terțe (inclusiv, de exemplu, alte site-uri sau bloguri) este interzisă și uzul unor astfel de fotografii fără permisiune poate constitui o încălcare a dreptului de autor.

17. Intrările pot fi excluse și premiile anulate dacă Sony stabilește în mod rezonabil că s-au încălcat cerințele, prezentele clauze și condiții sau ordinea publică și moralitatea.

18. Participantul acordă Sony o licență irevocabilă, neexclusivă, gratuită, pentru a copia, modifica, edita, adapta, publica, reproduce, afișa, distribui sau utiliza în alt mod fotografiile trimise în orice suport online din Europa pentru perioada următoare intrării în Concurs până la 14. iunie 2022 (inclusiv dreptul de sublicențiere pentru alte companii din grupul Sony). În special, participantul recunoaște și este de acord că fotografiile trimise pot fi publicate pe site-urile web ale Grupului Sony și pe conturile de social media și că Sony poate edita sau modifica fotografiile (de exemplu, trunchierea sau adăugarea de imagini, muzică sau efecte sonore). Orice altă utilizare a fotografiilor va fi supusă unui acord cu participantul. Participantul garantează că are drepturile necesare pentru acordarea licenței prevăzute în prezenta clauză. Participantul este de acord să renunțe la toate drepturile morale în utilizarea fotografiilor prezentate.

19. Sony nu acceptă răspunderea pentru uzul publicării fotografiilor remise și participantul va fi exclusiv responsabil pentru soluționarea litigiilor cu terții referitoare la fotografiile remise, pe cheltuială proprie. Participantul acceptă să despăgubească și să exonereze Sony, companiile afiliate, directorii, angajații și agenții săi față de orice pretenții, daune, pierderi, costuri sau cheltuieli de orice fel care apar în legătură cu participarea sa la Concurs, inclusiv uzul de către Sony al fotografiilor remise și acceptarea sau uzul premiilor de către participant.

20. Sony nu emite nicio declarație sau garanție, explicită sau implicită, privind Concursul sau premiile, exceptând prevederile explicite din prezentele clauze și condiții. Sony nu va răspunde pentru erorile tehnice sau erorile de pe platforma Instagram care pot împiedica intrarea în Concurs a participantului sau primirea ori trimiterea de mesaje directe. Sony nu dorește să excludă răspunderea pentru decesul sau vătămarea corporală cauzată de propria neglijență.

21. Informațiile personale ale participanților vor fi prelucrate în conformitate cu politica de confidențialitate Sony disponibilă pe https://www.sony.ro/eu/pages/privacy/ro_RO/privacy_overview.html și vor fi utilizate numai în scopul administrării și publicității Concursului, inclusiv pentru comunicările referitoare la Concurs, gestionarea intrărilor, expedierea premiilor, afișarea intrărilor câștigătoare, activitățile de marketing și promoționale Sony și în scopuri accidentale acestor activități. Pentru intrările câștigătoare, Sony poate publica numele, țara și informațiile despre cameră, cu excepția cazului în care obiectați la publicarea acestor informații.

22. Toate informațiile cu caracter personal furnizate de participanți vor fi distruse sau șterse după încheierea Concursului, exceptând câștigătorii premiilor și participanții ale căror fotografii vor fi folosite.

23. Renunțarea de către Sony la aplicarea oricăror reguli sau clauze nu va constitui o renunțare la prevederea respectivă.

24. Exceptând prevederea contrară în legea țării de reședință a participantului, Concursul, inclusiv cerințele de participare, și prezentele clauze și condiții sunt reglementate de legea engleză, iar litigiile sunt de competența instanțelor din Anglia și Țara Galilor.

13. Nu există alternativa numerarului sau creditului. Premiile nu pot fi schimbate sau transferate. În cazul în care premiul devine indisponibil din orice motiv, Sony își rezervă dreptul de a oferi un premiu înlocuitor de valoare echivalentă.

14. Câștigătorul este răspunzător pe deplin și exclusiv de orice obligație fiscală individuală legată de primirea premiilor și, prin acceptarea premiilor, câștigătorii acceptă să exonereze Sony de orice astfel de răspundere.

15. Câștigătorul va fi contactat prin intermediul contului de Instagram @alphauniversebysony.eu până la începutul lunii ianuarie 2020, iar premiul va fi trimis până la mijlocul lunii februarie 2020, fără costuri pentru câștigător. Premiile vor fi livrate numai la adrese din țările eligibile, enumerate în secțiunea 2 de mai sus.

16. Acceptarea premiilor constituie consimțământul câștigătorului pentru folosirea numelui și imaginii câștigătorului de către Sony în scopuri editoriale, publicitare, promoționale și de marketing, fără alte compensații, cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege. În afară de notificarea câștigătorilor, nu va fi acceptată nicio întrebare cu privire la înscrierea participanților și selecția câștigătorilor.

17. Prin înscrierea fotografiilor în Concurs, participantul garantează că: (1) fotografiile respectă pe deplin regulile concursului și acești termeni și condiții; (2) fotografiile sunt originale, realizate de participant folosind o cameră Sony din seria α; (3) participantul deține toate drepturile (inclusiv drepturile de autor) asupra fotografiei; și (4) fotografiile nu încalcă drepturile niciunui terț (inclusiv dreptul la publicitate, confidențialitate sau orice alte drepturi echivalente ale unei persoane) și că a fost obținută permisiunea de a se utiliza imaginea oricărei persoane incluse în oricare dintre fotografii trimise Participantul recunoaște faptul că transmiterea imaginilor din surse terțe (inclusiv, de exemplu, alte site-uri web sau bloguri) este interzisă, iar utilizarea acestor fotografii fără permisiune poate constitui o încălcare a dreptului de autor.

18. Înscrierile pot fi excluse sau premiile pot fi anulate dacă Sony stabilește în mod rezonabil că a existat o încălcare a cerințelor de înscriere, a acestor termeni și condiții sau a ordinii și moralității publice.

19. Participantul acordă Sony o licență irevocabilă, neexclusivă, gratuită pentru copierea, modificarea, editarea, adaptarea, publicarea, reproducerea, afișarea, distribuirea sau pentru orice altă utilizare a fotografiilor trimise prin intermediul oricărui canal online din Europa pentru perioada următoare înscrierii la Concurs, până la data de 15 decembrie 2021 (inclusiv dreptul la sublicențiere pentru alte companii din cadrul grupului Sony). În mod special, participantul recunoaște și este de acord cu faptul că fotografiile trimise pot fi publicate pe site-urile web și în conturile media de socializare ale grupului Sony și că Sony poate edita sau modifica fotografiile (de exemplu, prin decupare sau prin adăugarea de imagini, muzică sau efecte sonore). Orice altă utilizare a fotografiilor se va face numai cu acordul participantului. Participantul garantează că deține drepturile necesare pentru acordarea licenței prevăzute în această clauză. Participantul este de acord să renunțe la toate drepturile morale cu privire la utilizarea fotografiilor trimise.

20. Sony nu își asumă răspunderea în ceea ce privește utilizarea sau publicarea fotografiilor trimise, iar participantul va fi singurul responsabil pentru soluționarea litigiilor cu terții cu privire la fotografiile pe care le-au trimis, pe propria cheltuială. Participantul acceptă să despăgubească și să nu atace Sony, companiile sale afiliate, directorii, angajații și agenții acesteia în cazul oricăror reclamații, daune, pierderi, costuri sau cheltuieli de orice fel care apar în legătură cu participarea sa la acest concurs, inclusiv utilizarea de către Sony a fotografiilor trimise și acceptarea sau utilizarea de către participanți a premiilor.

21. Sony nu oferă nicio garanție, explicită sau implicită, cu privire la acest Concurs sau la premii, cu excepția celor prevăzute în mod explicit în acești termeni și condiții. Sony nu va fi responsabilă pentru erorile tehnice sau pentru erorile de pe platforma Instagram care ar putea împiedica un participant să se înscrie în Concurs ori să primească sau să trimită mesaje directe. Sony nu încearcă să excludă răspunderea pentru deces sau vătămare corporală cauzată de propria neglijență.

22. Informațiile personale ale participanților vor fi prelucrate în conformitate cu politica de confidențialitate a Sony, disponibilă la adresa https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html și vor fi utilizate numai în scopul administrării și promovării Concursului, inclusiv pentru comunicările referitoare la Concurs, gestionarea înscrierilor, expedierea premiilor, prezentarea înscrierilor câștigătoare, activitățile de marketing și promoționale ale Sony și în scopuri asociate acestor activități. Prin înscrierea la Concurs, sunteți de acord cu faptul că informațiile dvs. cu privire la nume, vârstă, țară și cameră pot fi publicate împreună cu fotografia trimisă.

23. Toate informațiile personale furnizate de participanți vor fi distruse sau șterse după încheierea Concursului, cu excepția câștigătorilor premiilor și a participanților ale căror fotografii vor fi utilizate.

24. Incapacitatea Sony de a pune în aplicare oricare dintre aceste reguli sau termeni nu constituie o renunțare la prevederea respectivă.

25. Cu excepția cazului în care legislația locală din țara de reședință a participantului nu prevede altfel, Concursul, inclusiv cerințele de înscriere și acești termeni și condiții vor fi reglementate de legislația engleză, iar orice litigiu se va supune jurisdicției instanțelor din Anglia și Țara Galilor.