Ki Price Sony alpha 9 cuplu la cabinetul stomatologic privind gânditori la cameră

Cum fotografiez eu | Crearea unei poveste despre lumea modei

Ki Price

Înainte de a ajunge la ședința foto, în culise are loc o planificare amănunțită. Găsirea ideii creative pentru ședința foto poate fi uneori cel mai dificil aspect, dar nu știi niciodată unde și când te va lovi inspirația.

Inspirația

O ședință foto recentă a fost inspirată de o vizită la stomatolog! Am văzut un cabinet interesant numit „Banning Dental” și mi-am spus „acesta ar fi un loc excelent pentru o ședință foto”. Îmi place să duc lucrurile la extreme. Îmi place să găsesc locuri ciudate și originale, dar este din ce în ce mai dificil să găsești locuri și idei care nu au mai fost folosite până acum.

Ki Price Sony alpha 9 model stând pe un scaun din catifea roz cu picioarele încrucișate

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Așadar, cu această clinică stomatologică drept locație, a venit momentul să găsim povestea din spatele sesiunii foto. Eram acolo, la 46 de ani, așteptând să-mi repar dinții și, dintr-o dată, mi-a venit ideea: „Doamna și vagabondul”. M-am gândit că această temă îmi va da posibilitatea să prezint o gamă de stiluri diferite în materie de modă. Este vorba și despre spațiu și despre această ciudată juxtapunere: de ce ar fotografia cineva vreodată la o clinică stomatologică, care pe majoritatea oamenilor i-ar speria.

Ki Price Sony alpha 9 model masculin așezat în scaunul stomatologului privind gânditor la cameră în timp ce o doamnă stă lângă el ținând lampa de stomatolog

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Colaboratori

După stabilirea conceptului, următorul pas este găsirea persoanelor potrivite pentru a forma echipa. Am propriul stil de fotografiere, așa că vreau să lucrez cu stiliști și coafori și artiști în machiaj care au un stil propriu, dar unul care îl completează pe al meu, astfel încât să putem lucra împreună pentru atingerea obiectivului final. Pentru proiectul „stomatolog”, am lucrat cu Amy Still pentru stilizare și cu Tom Gillian pentru coafuri și machiaj. Ei preiau viziunea și conceptul pe care mi le imaginez, apoi adaugă propriul lor stil.

Ki Price Sony alpha 9 cuplu de tineri privind printr-o ușă de sticlă de la cabinetul stomatologic

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Este important să lucrezi bine în echipă, astfel că am câteva lucruri pe care le fac întotdeauna la ședințele foto. Primul este faptul că sunt întotdeauna prima persoană prezentă și acord timp pentru a discuta cu toată lumea. Apoi îmi iau cafeaua! Nu trimit un asistent în locul meu. Vreau să creez o atmosferă extraordinară pe platou, iar aceasta trebuie să înceapă cu mine.

Arma mea secretă

Poate fi dificil atunci când se petrec multe lucruri în viața ta de zi cu zi, dar este foarte important să pășești cu dreptul atunci când ajungi în platou. Realizarea imaginii este aproape cel mai puțin important aspect. Una dintre modalitățile prin care o fac este muzica. În geanta mea de cameră am întotdeauna un difuzor Bluetooth lângă camera Sony α7R III. Acel difuzor mă însoțește peste tot și este oarecum o armă secretă. Eu aleg aproape întotdeauna muzica pe platou și am câteva liste de redare în funcție de ședința foto pe care o realizez.

Ki Price Sony alpha 7RM3 model masculin și feminin purtând haine boeme și pozând pentru cameră

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Echipamentul

Atunci când vine vorba despre echipament, α7R III este întotdeauna camera mea de referință, deoarece lucrez foarte mult cu bliț, astfel încât fotografiez cu obturatorul mecanic la 10 cps, folosind blițul. Sună ciudat, deoarece camera α9 este deseori asociată cu imortalizarea mișcării rapide, dar dacă fotografiez acțiune cu blițul, în general folosesc camera α7R III.

„Obiectivul pe care îl folosesc probabil cel mai mult este Sony Zeiss Sonnar T* FE de 55 mm la f/1,8 ZA. Acesta este obiectivul meu preferat. Este ușor, extrem de precis, iar fundalul arată foarte frumos. Este întotdeauna primul lucru în geanta aparatului foto. De asemenea, îmi place obiectivul Sony GM FE de 85 mm la f/1,4. Este pur și simplu incredibil; nu pot vorbi suficient de mult despre asta. Atunci când fotografiez pe un platou foarte mic și nu mă pot îndepărta suficient pentru a obține compoziția dorită, trec la obiectivul de 55 mm pentru a obține un efect similar, dar puțin mai larg.”

Ki Price Sony alpha 9 tânăr stând pe un scaun din catifea roz în timp ce prietenul său stă lângă el cu un genunchi sprijinit pe scaun

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

În concluzie, cred că obiectivul FE 70-200mm f/2.8 GM este excelent. Îl folosesc doar când fotografiez prezentări de modă și am nevoie de flexibilitate pentru a crea o varietate de fotografii. Într-o oarecare măsură îmi pare rău, pentru că mi-ar plăcea să îl folosesc în mai multe ocazii.

Ki Price Sony alpha 7RM4 model purtând haine colorate pozează cu brațul sprijinit pe un suport cu haine

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Un ultim sfat

Sfatul meu pentru orice persoană care se află la început este să-și îndrepte atenția către oameni și să creeze legături cu ei. Să meargă și asiste un fotograf. Să discute cu birourile de imagine ale revistelor. Să folosească un cont de Instagram pentru a crea conexiuni. Să eticheteze stiliști, artiști în machiaj, modele, reviste și editori de imagine și să nu ezite să-i abordeze la telefon. Chiar dacă nu primiți un răspuns, perseverați și continuați să creați! Cheia constă în crearea contactelor și a conținutului.

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes